Tornada a l'escola: aprèn sobre cafè i converteix-te en barista

The Coffee Academy - Formación

El cert és que, fins ara, formar-se com a barista passava per moltes hores de pràctica després de la barra i una dosi alta de curiositat per investigar per internet i, fins i tot, per viatjar pel món de cafeteria a cafeteria. Tot i això, si avui et decideixes a ser barista o, simplement, vols aprendre tots els detalls necessaris per fer-te un bon cafè a casa, pots acudir a The Coffee Academy.


The Coffee Academy és una iniciativa de Nomad Coffee davant la manca d'estudis formals al món del cafè d'especialitat. Adaptats a les necessitats de cada estudiant, hem dissenyat workshops de diverses hores on sortiràs amb un coneixements complets de nivell expert per brodar el teu proper v60 i cursos mitjançant els quals, després d'uns dies, tindràs tant la teoria com la pràctica per començar a treballar en una cafeteria.


“Els estudiants queden molt contents perquè per fi es poden acostar a un món que els desperta interès de manera senzilla i didàctica”, explica Ivette Vera, directora d'educació de The Coffee Academy. “El món del cafè és una ciència de precisió, com The cocina, i per això té molts tecnicismes que poden arribar a crear rebuig. A la Coffee Academy ho posem fàcil, explicant-los amb exemples clars i posant-los en pràctica amb exercicis que ajuden a comprendre'ls. I si encara queda algun dubte, posem interès a resoldre'l”.


Aquests són alguns dels cursos de The Coffee Academy:

Cata professional PRE-Q.Grader .Aquest 18, 19 i 20 de setembre, The Coffee Academy inaugura el primer curs PRE-Q Grader on s'aprèn a tastar cafès, distingir sabors i comprendre tots els perquès de manera professional. En acabar el curs, l'estudiant es podrà presentar a l'examen de la certificació Q.Grader, que demostra que és capaç d'avaluar cafès i de determinar si és d'especialitat o no a través de les propietats físiques i organolèptiques.

Espresso. La màquina d'espresso és un misteri per a molts. Què passa realment sota aquesta carcassa metàl·lica? Com aconsegueix aquesta textura tan agradable? Per què es pressiona així el cafè als portafiltres? T'assegurem que conèixer tots els seus misteris no traurà encant ni a la màquina ni al cafè.

Filtre. Ho sabem: has tastat un bon cafè de filtre i t'has enganxat. T'agradaria fer-t'ho a casa però no saps com, i aquí estem per posar-hi remei. Farem un repàs per diferents mètodes i tècniques i amb diferents aigües perquè aconsegueixis, d'una vegada per totes, el millor resultat a la teva cuina.

Fast Tast. T'ho prometem: en 1 hora sortiràs canviat. O, si no, si més no t'hauràs begut uns cafès molt rics. En aquest workshop ràpid aprendràs a tastar cafès d'especialitat i conèixer informació precisa sobre l'origen, els processos i les varietats. Aquesta formació també la pots fer en grup, per formar els teus companys o per convertir els teus amics en autèntics amants del cafè d'especialitat.

Aigua i cafè d'especialitat. Poques coses hi ha més importants en aquest planeta, i també al cafè. És per això que laigua juga un paper significatiu en el sabor del nostre cafè. Aprèn sobre minerals, tast d'aigües, com afecten el cafè i molt més en aquest monogràfic impartit per Dara, enginyera química, i la nostra barista Ivette Vera.

Cold brew. Res més versàtil que un cold brew, perfecte per als mesos més càlids i per als més calorosos, així com per barrejar-ho a cocteleria. Si vols saber com s'aconsegueix un cold brew més floral o més xocolatat i tot el necessari per fer-ho a casa, aquest és el teu workshop.


 

Torna a l'escola! Torna a aprendre! I visca el cafè!