FILTRE O ESPRESSO RWANDA GITEGA HILLS – E.F.RW.GIT

Amb una fragancia que ens recorda a una combinació de licor de cieres, fruits vermells i chocolata, aquest cafè ens crida l’atenció des d’el primer moment. Poc després d’afegir l’aigua adquireix uns aromes cítrics que sugereixen pell de taronja i espécies com la canyella. A a la boca, ens trobem amb un cafè dens que poseeix una acidesa i dolçor molt alts a la par que molt ben integrats. Finalment, ens sorprén amb un retrogust que ens evoca a nous de macadamia.

Les finques que proveeixen a l’estació de rentat de Gitega Hills, es situen a altituds compreses entre els 1700 i els 1900 msnm. Aquestes altituds juntament amb els sòls volcànics de la zona, fan que les condicions de producció i processat siguin excepcionals i donen com a resultat uns cafès d’una qualitat i una puntuació molt superior a la mitjana.

El procés que segueixen les cireres que arriben a aquesta estació de rentat comença amb el descartament dels grans defectuosos. Després passen a ser distribuïts en llits africanes amb 2 centímetres de gruix. En el període de 30 dies que dura el procés d’assecatge dels grans es remouen cada hora i es cobreixen, curosament, a les nits.