Història

— Londres, 2011

Jordi Mestre, fundador de Nomad Coffee, porta dos anys treballant en les millors cafeteries de la ciutat quan decideix posar en pràctica l'après muntant el seu propi coffee cart. Es converteix així en un barista nòmada, servint cafès als mercats ambulants més mítics de Londres. Allà neix Nomad Coffee.

Nomad Coffee

The very first Nomad coffee.

— Madrid, 2012

Després d'un any dedicat al coffee cart a Londres, Jordi es presenta al Campionat Nacional de Baristes, assolint el primer lloc a la final de Madrid. Un mes després, i guiat pel seu mentor Rob Dune, aconsegueix posicionar-se en el lloc número 15 al Mundial de Baristes a Viena. Això li obre les portes a la seva primera feina com a torrador a la microtostadora deNude Coffee Roasters.



— Barcelona, 2013
Jordi guanya el Campionat Nacional de Baristes a Espanya per segon any consecutiu i arriba al mundial de Melbourne com a representant nacional. És moment de vendre el coffee cart de Londres amb la intenció de traslladar la seva experiència a Barcelona.


— Barcelona, 2014

Nomad s' estableix a Barcelona amb l' obertura deNOMAD COFFEE LAB, un espai on el cafè és l'únic protagonista, empenyent així l'onada de cafè d'especialitat a la ciutat.

Fran González s'ha preparat com a barista i aquest estiu s'incorpora a l'equip com a primer fitxatge de Nomad, decidint que vol aprendre a torrar amb Jordi. Fran és avui dia soci i Head of Coffee de Nomad. En paral·lel es llança la primera edició del Cold Brew. Nomad.

El cafè d'especialitat comença a tenir un espai en premsa i es va obrint pas en el sector de la restauració.

Nomad Coffee

El Coffee Lab de Passatge Sert el 2014.

Nomad Coffee

Fran, Head of Coffee de Nomad.

Nomad Coffee

Xavi i el seu primer palet de botelletes per al Cold Brew.

— Barcelona, 2015

Amb l'onada de cafè en auge a la ciutat, aconseguim els primers clients wholesale. Comencem a proveir cafè i a compartir la nostra experiència mitjançant assessories i formacions.

Per poder respondre a aquest nou servei, obrim ROASTER'S HOME al Poblenou, la nostra primera seu.
Aquesta es converteix no només en una torradora oberta al públic, sinó també en un espai on es programen tastos i cursos oberts a tothom qui vulgui aprendre sobre cafè.

El Cold Brew és l'estrella de l'estiu i Xavi Navas es posa als comandaments de la producció.

Nomad Coffee

Marc, Xavi i Jordi al Roasters' Home 2015

Nomad Coffee

El Roaster's Home recien inaugurat. © Keith Isaac

Nomad Coffee

La primera torradora Nomad.

— Costa Rica / Ruanda, 2016

Amb la torradora en marxa i el negoci assentant-se, aconseguim viatjar a origen de la mà de Falcon Coffee i Richard Williams, el primer mentor de Jordi.

Aquests viatges ens reafirmen en la importància de donar suport al productor i ens descobreixen la gran tasca de suport i formació que les importadores els ofereixen. Seran els primers de molts.

Nomad Coffee

Jordi en el primer viatge a Ruanda.

— Barcelona, 2016

Obrim el nostre tercer local,NOMAD EVERY DAY, ubicat al centre del Raval. Aquí ens permetem experimentar amb el cafè i , a més de servir espressos perfectes, ens atrevim a oferir begudes d'autor i a jugar amb el menjar i el gelat, un dels nostres aliats favorits.

Nomad Coffee

Obres a Every Day, 2016.

Nomad Coffee

Cono-affogato d' Every Day. © Enric Badrinas

— Barcelona, 2017

Ens agrada pensar que el nostre creixement ha estat orgànic i responsable, responent a necessitats i aprofitant les oportunitats. El 2017 se'ns presenta l'opció de fer-nos amb una torradora alemanya Probat UG22 restaurada i millorada amb nous dispositius de control dels teus, gas, flux d'aire i flama.
Aquesta incorporació ens Ajuda a augmentar la nostra producció i en conseqüència podem donar servei a més clients mantenint els nostres estàndards.

Apostem fort pels sortidors de Cold Brew, no només als nostres locals sinó també per encàrrec dels nostres clients. Aquest és un servei que a dia d'avui s'ofereix només a Nomad gràcies a l'emprenyament i esforç incansable de Xavi.



— Barcelona, 2018

Les millores de l'any anterior ens consoliden com a torradors en el mercat nacional i comencem també a expandir-nos. Nomad Coffee comença a tenir presència en cafeteries de la resta d'Europa, EUA, la Xina, Corea o el Canadà, entre d'altres.
Estandarditzar la qualitat i augmentar fins i tot més la professionalitat són les metes del 2018, per la qual cosa desenvolupem i establim els nostres protocols i posicions de Quality Control.

Nomad Coffee

La primera Furgo. © Pablo de Pastors

Nomad Coffee

Comencen els enviaments "around the world". © Enric Badrinas

— Barcelona, 2019

Arribats a aquest punt, Nomad Coffee compta amb un equip de més de 20 persones. Un equip jove, format a casa, amb molt talent i entusiasmat pel món del cafè. Amb rols que no hauríem imaginat anys enrere, com un responsable de comptes i logística o fins i tot un director d'art.

Seguim viatjant sempre que podem, no només a origen sinó també a països consumidors, per participar en fires i tastos. Gràcies a això hem pogut donar a conèixer el nostre projecte i fer molt bones aliances en el sector.

Nomad Coffee

Equip Nomad, 2019 © Sebastián Peinado

— Barcelona, 2020

La pandèmia del COVID-19 ens va obligar a tancar els locals temporalment. Decidim enfocar els nostres esforços a connectar amb els nostres clients a través de la web, la qual rellancem amb diferents apartats, continguts i idiomes. Això ens ha permès portar el nostre cafè a tothom, fins i tot en els moments més difícils.

Emprenem un nou projecte, PA DE QUILO, de la mà d'Oswaldo Brito; el bon pa està ja entre nosaltres.

Nomad Coffee

Pa de Kilo, Carrer del Dr. Dou, 12, 08001 Barcelona

Nomad Coffee

Cal Nomad / Jordi Mestre © Salva López

Nomad Coffee

Cal Nomad / Head Roaster © Salva López

Enlaira la nostra nova seu i torradora Cal Nomad, un espai creat amb ambiciosos projectes en ment.
Les instal·lacions són espais i estan habilitades per assumir una major producció. Al mateix temps, Cal Nomad pot albergar esdeveniments, tastos al públic, cursos de professionalització i formacions a clients wholesale.

Nomad Coffee

Cal Nomad © Salva López

— Barcelona, 2021

Orgullosos/es del resultat d'un any difícil, decidim mostrar tota la feina que hi ha darrere del menú de Nomad i presentem el nostre primer TRANSPARENCY REPORT. En aquest informe destaquem el respecte que tenim per la feina de les i els productors i ens preguntem com podem fer el nostre sector més sostenible.

Enguany també estrenem contingut en vídeo, tutorials, receptes i presentacions de cafè a Youtube, web i xarxes socials de la mà de la nostra CQ Ivette Vera.

Nomad Coffee

Ivette movent-nos els seus superpoders :)

Seguint la tònica de l'any anterior, ens aventurem a crear un nou espai a la nostra antiga torradora. Creem Fruites Selectes, al qual a més de cafè d'especialitat hi afegim pa, cuina, fruites i verdures de proximitat.

Nomad Coffee

Nomad Coffee Fruites Selectes, C/Pujades 95, 08005