El millor cafè sempre serà el més transparent

TRANSPARÈNCIA - PREUS - ORÍGENS

Per quart any consecutiu hem publicat el nostre informe de transparència en el qual es recullen tant els nostres objectius de l'any passat com tot tipus de dades sobre el funcionament de NOMAD COFFEE el 2023: des del creixement del nostre equip, els percentatges de despesa del nostre pressupost, la puntuació mitjana d'una tassa de cafè o d'on ve cada lot i si és o no traçable (spoiler: ho són al 100%).

 

 

Objectius aconseguits: B Corp i transparència de preus

Com t'avanàvem fa unes setmanes, NOMAD COFFEE ha obtingut el certificat d'empresa B Corp pel qual es reconeix els seus alts estàndards d'acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat legal. Si et pica la curiositat, aquest és el nostre perfil d'empresa B.

 

D'altra banda, hem aconseguit fer transparents els preus, és a dir, el guany econòmic que reben els productors i productores per vendre el seu cafè. En total, dels 52 lots adquirits el 2023, se n'ha aconseguit 51. Aquest 2024 volem aconseguir-ho en la seva totalitat.


 

Finances i cafè

El personal juntament amb la compra de cafè verd són les dues despeses més altes per a l' empresa.

 

El cafè del 2023 va provenint de 14 països diferents, en un total de 52 lots, que van sumar 75.041,50 kg de cafè. La puntuació mitjana de la tassa va ser de 87 punts. En comparació amb el 2020, els lots van créixer en 20 unitats més, cosa que va suposar més de 3.000 44.097,5 kg addicionals, i una millora de la transparència del 84% al 100%.


 

Orígens

El cafè verd més comprat per NOMAD COFFEE és de Colòmbia, seguit del cafè del Salvador, amb un total de 25.694 kg i 17.526 kg respectivament. La resta d' orígens són: Costa Rica, Guatemala, Ruanda, Etiòpia, Burundi, Kènia, Nicaragua, Myanmar, Xina, Tanzània, Equador i Perú.

 

 

Preus del cafè verd

Des de NOMAD COFFEE paguem més i millor pels cafès d'alta qualitat i la nostra mitjana de pagament ha augmentat més de 3 dòlars per lliura respecte a l'any passat.

No obstant això, al C-Market que és el mercat central borsari de futurs, on es contracten les futures collites de cafè i on no opera el cafè d'especialitat, tot i que sí que es veu afectat, el cafè va baixar de 2,14 dòlars per lliura a 1,74$/lb, per la qual cosa cafès de molt bona puntuació segons la SCA (entre 80 i 85,9 punts) s'han pagat pitjor. Per sort, al mercat del cafè d'especialitat es continuen pagant preus justos per la qualitat d'aquests lots. En aquesta comparativa podeu veure com hem pagat en relació al mercat del cafè d'especialitat.


En concret, NOMAD va mantenir o va augmentar els preus dels lots d'entre 82 i 84,9 punts que va poder comprar de forma directa: Finca Aquiares, a Costa Rica; Chambakú, a Colòmbia; i Las Brisas, del Salvador. En els lots d'aquesta puntuació comprats a través d'intermediaris, es va notar un lleuger descens del preu. Pel que fa a lots de 86 punts o més, paguem per sobre de la mitjana, una cosa encara més notable en els de més de 88 punts.