Relacions a llarg termini: la fórmula Nomad

Relacions - 10 Anys - Proveïdors

Hem après i crescut molt en NOMAD des que Jordi Mestre va obrir NOMAD COFFEE LAB a Barcelona fa ja 10 anys. La nostra manera de comprar cafè verd ha anat evolucionant conforme l'empresa creixia.

 

Al principi, tots els nostres cafès d'especialitat eren comprats a través d'una única importadora, Falcon Specialty Coffees, de la qual estem absolutament agraïts: tant per la feina que fan, com pels seus magnífics cafès. Seguidament, es van anar sumant importadores a la llista, arribant a treballar amb més de 10 d'elles en un any.

 

Gràcies a la confiança dels nostres clients, NOMAD va començar a ser capaç de contractar un contenidor per omplir-lo amb cafè de productors amb els quals treballem i portar-lo directament a Barcelona. El primer d'ells va ser de la Finca Aquiares, a Costa Rica. Aquest 2024, la vuitena vegada que comprem el cafè del seu productor, Diego Robelo,de manera directa i col·laborativa.

 

 

En aquests últims anys, hem reduït les aliances amb importadores, centrant-nos només en les que estan alineades amb els nostres valors, com és la transparència en els pagaments en tota la cadena de subministrament. Com bé dic, les importadores són les nostres aliades. Sense elles no podríem haver arribat fins aquí.

 

Aquestes aliances les compaginem amb les nostres relacions directes, de les quals ens sentim enormement orgullosos. Diego Robelo de Costa Rica, Juan Felipe Restrepo de Colòmbia, Carlos Pola del Salvador, Fabricio Coronel de Equador i des d'aquest 2024, Jhon Ortiz, de Finca Kafipamba a Equador, amb qui hem tancat el nostre primer contracte a llarg termini.

 

Ens complau compartir els detalls del nostre contracte de col·laboració amb Jhon amb la Ajuda de Makicuna, la nostra importadora aliada amb el cafè que traiem de l'Equador.

 

 

Hem signat un contracte les 3 parts on ens comprometem a treballar junts durant les 3 pròximes collites, començant per la de 2023 amb la varietat Sidra i amb l'oportunitat d'ampliar el contracte a 5 o més collites amb altres varietats.

 

Els objectius d' aquest acord són oferir seguretat econòmica a la finca i proporcionar-li assessorament per a la millora de la qualitat del seu producte i així poder arribar a una sostenibilitat econòmica. Tant Makicuna com NOMAD, hem invertit $0.50 per cada quilo de cafè verd exportable comprat en un tècnic de processos que assessori la finca durant la post-collita 2024. En el contracte també hem establert millorar el preu pagat per kg conforme la qualitat del mateix augmenti, així assegurant un tracte just en el pagament respectant la relació qualitat-preu.

 

Aquest és el nostre primer contracte a llarg termini signat per totes les parts. Però com haureu pogut comprovar no és el nostre primer cas. Amb molts productors i productores de cafè portem col·laborant més de 5 anys seguits, sense cap mena de contracte signat, res més que la paraula que tant ells i elles com NOMAD hem mantingut.