Som BCorp

NOMAD - EMPRESA - RSC

Més sostenibles, més equitatius i més inclusius

 

NOMAD COFFEE és una empresa B Certificada

 

Liderem la reducció de pobresa en la cadena de subministrament en el sector del cafè d'especialitat

 

Estem d'enhorabona! Avui som una empresa B Certificada pel nostre esforç per tenir un impacte positiu en els nostres treballadors, les nostres comunitats, els nostres clients i el nostre planeta.


En el sector del cafè d' especialitat, NOMAD COFFEE és un dels actors que lideren un moviment global per a una economia inclusiva, equitativa i regenerativa. Com a part de la Xarxa Global B –B de 'benefici per a tothom'–, NOMAD COFFEE ha assolit una extraordinària puntuació gràcies al nostre model de negoci d'impacte amb el qual contribuïm a reduir la pobresa en la cadena de subministrament, així com pel nostre empeny a millorar la nostra governança, optimitzar el benestar del nostre equip i ser més respectuosos amb el medi ambient.

 
 

Reduir la pobresa en la cadena de subministrament

Sense els productors i productores del cafè d' especialitat no existiria NOMAD COFFEE i, per suposat, no podríem gaudir d'una magnífica tassa de cafè. Volem cuidar-los tal com tenim cura del nostre equip i per això establim un tracte directe quan és possible, col·laboracions a llarg termini que els asseguren una estabilitat econòmica i una millor administració del seu temps i recursos. Un exemple d'això és haver escollit el cafè El Bombo, que neix de la iniciativa Women and Coffee creada per Asobombo per posar en valor el cafè de 85 dones productores de les regions colombiana d'Huila, Cauca, Nariño i Tolima, comercialitzant-lo de forma diferenciada, vetllant perquè la seva remuneració sigui digna, millorant la seva vida en qüestions d'equitat i formant-les per cultivar en pro de la qualitat.


Cuidant les persones i el planeta

Des de sempre ens hem preocupat per aquestes qüestions i és per aquesta raó per la qual el 2020 publiquem el nostre primer informe de transparència (i ho hem seguit fent, any rere any, contribuint a The Specialty Coffee Transaction Guide, la guia de bones pràctiques sobre el comerç del cafè d'especialitat). Tanmateix, allò ens va fer preguntar-nos moltes coses: podríem millorar els acords amb els nostres productors? i incrementar la traçabilitat dels nostres cafès? La possibilitat de ser una empresa B Certificada ens va fer plantejar aquests i altres dubtes, resoldre-les i implementar els canvis per millorar. Així, avui podem dir que complim amb els més alts estàndards en termes d'acompliment social i ambiental, transparència, responsabilitat legal i compromís d'impacte positiu.


Com ens han certificat?

El març de 2023 iniciem la consultoria que ens va ajudar a contestar totes les preguntes que requeria la certificació. Diversos analistes de B Lab les estudiarien i demanarien la documentació necessària per verificar-les. Al setembre acabem la certificació, que comprèn que el nostre model de negoci d'impacte com a empresa de cafè d'especialitat contribueix positivament a les persones involucrades i al planeta. Un mes més tard i després d'un gran aprenentatge que ens ha tornat més conscients i responsables amb les nostres accions com a empresa, comencem a ser una empresa B.


Un compromís sòlid més enllà dels guanys econòmics

Així ho considera B Lab, la xarxa sense ànim de lucre que s'esforça per transformar els sistemes econòmics perquè beneficiïn totes les persones, les comunitats i el planeta de forma inclusiva, equitativa i regenerativa. Com ho fa? Creant estàndards, polítiques, eines i programes que modifiquen el comportament, la cultura i l' estructura del capitalisme que ja han impactat en més de 150 indústries de més de 80 països.


Si necessites més informació, ¡escrius!