Guia de compra
En NOMAD tenim una àmplia carta de cafès que classifiquem
segons 5 criteris:
Categoria
Perfil de tueste
Origen
Procés
Sabor
Cafès de la casa
Cafès amb perfil de sabor xocolatat, dolç i fruits secs. Ideal per als que s'inicien en aquest món, abans d'anar a més, prova el nostre cafè de la casa, perfecte per combinar amb llet.
Special
Cafès torrats per a espresso o per a filtre. Afruitats, tropicals, florals i vins o licorosos. Aquí trobaràs una gran varietat d'aromes i sabors. Deixa't sorprendre per un d'ells!
Fruity
Cafès en els quals se' ls ha afegit llevats, fruites o olis essencials en el procés de fermentació o assecat. Aromes i sabors molt definits que fan d'aquests cafès els més inclusius del nostre menú.
Competición/Limited Edition
Aquests són els nostres cafès amb un nivell de complexitat molt alt, sabors diferents, varietats o processos, lots molt petits. El cafè que formi part d'aquesta edició ha d'oferir no només sabors diferents i complexos, sinó també una història darrere que ens ensenyi o aporti alguna cosa a la indústria.
Descafeïnat
¿SEGUR QUE ÉS DECAFEÏNAT? Sí, segur. El seu procés de descafeinització sense químics fa d'aquest decaf un cafè ric i dolç. Sempre de la Finca Chambakú, on utilitzen cafè d'alta qualitat per a aquest lot.
Soluble
Hem dissenyat aquest format perquè tots puguin gaudir d'increïbles tasses de cafè d'especialitat en qualsevol lloc i de manera senzilla.
Iced Coffee / Iced Latte
És la nostra presentació de cafè d'especialitat preparat amb una infusió en fred. Format llauna de 200ml per poder portar-lo i gaudir-lo en qualsevol lloc.
Filtre
Busquem un desenvolupament en el teu idoni per a cada cafè però ens enfocem en aquest tipus de perfil a buscar un tueste més ràpid però amb la temperatura de sortida que el cafè necessita per poder ressaltar els seus sabors i aromes més enzimàtics.
Espresso
Busquem un desenvolupament en el teu idoni per a cada cafè però ens enfocem en aquest tipus de perfil en un tueste més lent però amb la temperatura de sortida que el cafè necessita buscant més cos, balanç i sabors caramel·litzats.
Omniroast
Busquem un desenvolupament en el teu idoni per a cada cafè però ens enfocem en aquest tipus de perfil en un tueste que ens permeti ser versàtils amb la seva preparació. Adaptant la temperatura de sortida i el temps de torrat total a cada cafè per potenciar exactament el que volem.
El Salvador
El Salvador és reconegut per la seva bona producció de cafè d' especialitat. World Coffee Research estima que aproximadament el 25% de tot el cafè que es cultiva a El Salvador és de varietat Pacas, originari del país. Les plantes de Pacas van ser creuades més tard amb la varietat Maragogipe per crear el Pacamara, el qual és una de les varietats de cafè d'especialitat més buscades al món, sovint té notes de caramel de mantega, xocolata, baies vermelles i cítrics.
Guatemala
Els cafès d'especialitat de Guatemala són un clàssic, coneguts i amatats per molts consumidors al voltant del món, solen oferir una tassa de cafè d'especialitat neta, amb un bon cos i amb diversos graus d'acidesa. Les grans altures i terres muntanyoses desenvolupen delicioses aromes. El 98% del cafè guatemalenc és Aràbica de procés rentat i les seves varietats utilitzades per a cafè d'especialitat més comuns són Bourbon, Caturra, Catuai, Typica i Pacamara.
Rwanda
Tot i que no és un dels països productors més grans de l'Àfrica s'està posicionant com un cafè d'especialitat de classe mundial. Als cafès d'especialitat de Ruanda trobaràs una gran varietat de perfils de sabor a causa de la seva gran diversitat d'altures i terres, sent el bourbon la seva varietat principal, els sabors més comuns que se solen trobar són: cirera, raïm, llima, xocolata, meló, mandarina, nectarina, caramels, albercocs, pruna.
Colòmbia
El cafè d'especialitat colombià, és considerat com un dels millors i més reconeguts del món. Colòmbia és el tercer major productor de cafè del món, destacant per les seves innovacions en processos i noves tecnologies per al cafè d'especialitat. Colòmbia només cultiva cafè aràbica i les varietats predominants utilitzades per a cafè d'especialitat a Colòmbia són: Típica, Borbó, Maragogipe, Tabi, Caturra i Colòmbia, donant així una gran varietat de notes de tast en els seus cafès d'especialitat.
Etiòpia
Etiòpia s'ubica en el rànquing com el 5t major productor de cafè a nivell mundial, sent molt reconegut per la seva gran qualitat en cafè d'especialitat i en ser l'origen endèmic és cultura i tradició a tot el país. Les seves principals varietats utilitzades per a cafè d' especialitat són: Yirgacheffe, Sidamo, Harrar, Limu, Jimma i Heirloom i es destaca per tenir notes de tast molt florals i cítrics, essent en tassa net amb un cos sedós.
Nicaragua
Nicaragua és reconegut com un dels principals exportadors centreamericans de cafè d'especialitat Aràbica. Els seus cafès Aràbica han seduït els mercats internacionals per la suavitat i la singularitat del seu sabor. Principalment les varietats utilitzades per a cafè d' especialitat a Etiòpia són Caturra i Borbó. Generalment, els cafès nicaragüencs s'associen amb una acidesa cítrica brillant, un cos suau i sabors florals, cítrics o de xocolata.
Kènia
Kènia és el 16è major productor de cafè del món en termes de volum, i actualment se'l reconeix com un origen destacat de cafè. El cafè d'especialitat kenià s'ha associat amb una acidesa brillant, un cos ric i dens i un sabor distintiu en tassa. Algunes de les varietats més populars del país inclouen K7, Blue Mountain, Batian, Ruiru 11, i la sèrie SL.
Burundi
La diversitat d' alçades i sòls únics de Burundi creen un gran ambient per al cultiu del cafè d' especialitat. Burundi té una altitud entre 722 m.s.n.m A 2.760 m.s.n.m. i aquest tendeix a tenir notes a fruites, flors i mel, amb consistència, equilibri i cos. D'altra banda, el cafè d'especialitat d'altituds baixes, poden tenir menys cos amb sabors de xocolata i algunes notes d'avellana.
Equador
El cafè de l'Equador té un potencial molt bo que destaca a nivell mundial.
Costa trobar cafè d'especialitat de l'Equador pel món ja que la seva collita és molt limitada. Les varietats utilitzades per a cafè d' especialitat a Equador són Typica millorat, Caturra, Catucai i Sidra. Aquest sol destacar per sabors de fruites de baixa acidesa com a fruites de pinyol, com ara duraznos, albaricocs, prunes. Tot i així alguns dels millors lots tenen característiques florals.
Perú
Perú és l'onzè país més gran del món, però ofereix molt més que només quantitat. Té deu regions productores diferents, cadascuna amb el seu perfil de tast únic. Les varietats que s'utilitza per produir cafè d'especialitat a Perú són Typica, Caturra i Bourbon i sol generar cafès dolços amb una acidesa brillant i notes a fruites vermelles i grogues.
Costa Rica
Costa Rica ha experimentat un desenvolupament interessant en la seva cultura del cafè d'especialitat que s'expandeix més enllà dels cafetals. La part central del país és la principal productora de cafè a Costa Rica. Aquestes terres estan enriquides amb sediments volcànics, per la qual cosa el cafè d' especialitat de Costa Rica presenta una acidesa i un gust dolç i balancejat en la majoria dels cultius.
Tanzània
Tanzània és el cinquè productor de cafè d'Àfrica. Aràbica representa el 70 % de tot el cafè que es cultiva a Tanzània i les principals varietats utilitzades per a cafè d'especialitat a Tanzània són Bourbon i Kent. El cafè d' especialitat tanzà s' associa clàssicament amb el perfil del cafè rentat: net, brillant i floral.
Myanmar
El cafè de Myanmar és conegut pel seu sabor únic i la seva aroma intensa. Es cultiva principalment a les regions muntanyoses del país i es caracteritza per ser un cafè d' alta qualitat amb un equilibri perfecte entre dolçor i acidesa. El cafè d'especialitat de Myanmar també es considera un dels més exclusius i rars del món a causa de la seva limitada producció. No obstant això, el cafè de Myanmar és menys conegut en comparació amb altres cafès d'Àsia a causa de la falta d'inversió i promoció en el sector.
Natural
En aquest tipus de procés la cirera sencera es deixa fermentar sota el sol per 2-3 setmanes, buscant reduir el seu percentatge d'humitat, això ens aportarà sabors i aromes més intensos, fermentats i dolços. Després d'aquest procés es despulpa treient tota la part carnosa i seca del gra, per així poder empaquetar-lo per al seu transport. Aquest tipus de processos sol ser molt demandat en el sector de cafès d' especialitat.
Honey
En aquest tipus de processos a la cirera se li retira la polpa i immediatament es posa a assecar al sol. Existeixen diferents tipus d'honey (white, yellow, xarxa, black) depenent de la quantitat de mucílag que hi haurà al gra durant el seu procés d'assecament.
Les característiques sensorials d' aquests cafès d' especialitat poden arribar a ser similars al procés natural i el rentat, tot dependrà de la concentració de mucílag.
Semi-rentat
S' entén per semi rentat als processos aplicats al cafè que segueix el mateix procés que el mètode de rentat fins que la fruita és despulpada, i després els grans s' assequen amb el mucílag encara unit.
Rentat
En aquest tipus de procés a la cirera del cafè se li retira la polpa i després es posa en tancs amb aigua per ablandar i després retirar el mucílag, per després ser assecat en llits o en assecadors mecànics.
És un procés que els amants del cafè d'especialitat busquen, per les seves notes tan nítides que dona en tassa.
Experimentals
En aquest tipus de processos es juga amb diferents tècniques de fermentació, que aconsegueix transformar el gra en un perfil totalment diferent a l' inicial.
Trobarem molta diferència aromàtica molt notable en comparació amb els altres processos.
Fermentació Anaeròbica
Aquest terme fa referència a un mitjà sense oxigen. És un tipus de fermentació molt utilitzat en el cafè d' especialitat, ja que s' obté un major control en la fermentació, s' utilitza una vàlvula que permet que l' oxigen surti però que no entri.
Xoc tèrmic
El xoc tèrmic consisteix a sotmetre la massa de cafè d'especialitat a altes i baixes temperatures, aquest és un pas més en el processament del cafè. El seu objectiu és preparar el gra per així poder afegir llevats que alteraran la fermentació.
Maceració carbònica
La maceració carbònica utilitza la injecció de diòxid de carboni (CO2) per fermentar les cireres sense trencar la pell, de manera que el procés passa dins de cada cirera individualment.
Sugar Cane
Aquest és un dels processos per obtenir el cafè d'especialitat descafeïnat, en aquest cas és a través de l'acetat d'etil que prové de la canya de sucre. Per a això, se submergeixen els grans de cafè en aigua i el dissolvent que s'obté a través de la fermentació de la canya de sucre el qual absorbeix la cafeïna del gra.
Afruitat
És una família aromàtica dins del cafè d'especialitat que engloba diferents tipus de fruites, des de les més clàssiques com Poma i pera, fins a les més complexes i tropicals com maracuyà, papaia i granadilla.
Xocolatat
És una família aromàtica resultat de la caramel·lització que passa en el procés de torrat.
Floral
És una família aromàtica present al cafè d' especialitat, fa referència a tota mena d' aromes i sabors florals, resultat de la genètica i entorn de la planta com del seu processament.