V60

-

Es tracta de l' elaboració que precisa de més tècnica en la preparació. Ofereix cafès nets, sucosos i elegants, amb una gran potència aromàtica.

Eines
  • V60
  • Filtres
  • Aigua filtrada o embotellada
  • Bàscula
  • Molinet de cafè
  • Rellotge
  • Kettel
  • Termòmetre
Ingredients
  • 15 grs. cafè mòlt mitjà

    (6 d'entre 0 i 10)
  • 260 grs. aigua a 96ºC
Ràtio
  •  1 : 17
Preparacion
  1. Posem a escalfar aigua fins a 96ºC.
  2. Dobleguem el filtre perquè encaixi millor i el posem a la V60.
  3. Fixem el filtre i així preescalfem el recipient.
  4. Tirem l'aigua sobrant.
  5. Posem els 15 grs. de cafè.
  6. Amb la Ajuda d'una cullera fem un niu o cràter al mig perquè l'aigua penetri amb més uniformitat.
  7. Fem una preinfusió de 50 grs d'aigua durant 30 segons.
  8. Amb la cullera removem el cafè fent cercles.
  9. Afegim els 210 grams d'aigua restants en un minut.
  10. Realitzem la tècnica que es diu Spin Rao que consisteix a fer cercles amb el recipient de la V60.
  11. Esperem que tot el cafè es filtri.
  12. Servir.
 
Camí a la perfecció
  • Aigua filtrada o embotellada amb un residu en sec menor a 175 ppm.

T'interessa aquest mètode? Segueix aquest link per comprar el teu V60 😉