Moka

-

L' estil de preparació perfecte per als més clàssics. El resultat és un cafè intens i amb cos.

Normalment es combina amb llet.

Eines
  • Cafetera italiana
  • Aigua filtrada o embotellada
  • Bàscula
  • Molinet de cafè
  • Rellotge
Ingredients (per a moka de 3 tasses)
  • Cafè mòlta fina/mitja.

    (3 d'entre 1 i 10)
  • La quantitat de cafè serà segons la mida de la cafetera, en aquest cas solen ser 18gr.
  • Aigua fins a la marca que indica cada fabricant, per a aquesta mida solen ser 150ml.
Preparació
  1. Afegim l'aigua preescalfada fins a la marca que indica el fabricant.
  2. Omplim el caç amb el cafè sense pressionar.
  3. Tanquem bé.
  4. Posem a foc intens però no la màxima potència amb la tapa superior oberta.
  5. Quan comenci a sortir aire a més de cafè, tanquem la tapa i portem la cafetera sota l'aigua freda amb el raig a la part inferior de la cafetera per frenar l'extracció i evitar sabors amargs al cafè.
  6. Servir.
 
Camí a la perfecció
  • La goma ha d' estar blanca o transparent
  • Aigua filtrada o embotellada amb un residu en sec menor a 175 ppm.
  • Sempre ha de sobrar aigua al contenidor inferior quan hem acabat l' elaboració.
  • Posem una mica d'aigua freda dins del contenidor on es filtra el cafè perquè quan comenci a pujar les primeres gotes no es cremin amb les altes temperatures del ferro.

Si no saps on aconseguir la teva moka pot desd'aquí   podem ajudar-te🕵🏻 ♂️