Moka

-

L' estil de preparació perfecte per als més clàssics. El resultat és un cafè intens i amb cos.

Normalment es combina amb llet.

Eines
  • Cafetera italiana
  • Aigua filtrada o embotellada
  • Bàscula
  • Molinet de cafè
  • Rellotge
Ingredients (per a moka de 3 tasses)
  • Cafè mòlta fina/mitja.

    (3 d'entre 1 i 10)
  • La quantitat de cafè serà segons la mida de la cafetera, en aquest cas solen ser 18gr.
  • Aigua fins a la marca que indica cada fabricant, per a aquesta mida solen ser 150ml.
Preparació
  1. Afegim l'aigua preescalfada fins a la marca que indica el fabricant.
  2. Omplim el caç amb el cafè sense pressionar.
  3. Tanquem bé.
  4. Posem a foc intens però no la màxima potència amb la tapa superior oberta.
  5. Quan comenci a sortir aire a més de cafè, tanquem la tapa i portem la cafetera sota l'aigua freda amb el raig a la part inferior de la cafetera per frenar l'extracció i evitar sabors amargs al cafè.
  6. Servir.
 
Camí a la perfecció
  • La goma ha d' estar blanca o transparent
  • Aigua filtrada o embotellada amb un residu en sec menor a 175 ppm.
  • Sempre ha de sobrar aigua al contenidor inferior quan hem acabat l' elaboració.
  • Posem una mica d'aigua freda dins del contenidor on es filtra el cafè perquè quan comenci a pujar les primeres gotes no es cremin amb les altes temperatures del ferro.

Si no saps on aconseguir la teva moka pot desd'aquí   podem ajudar-te🕵🏻 ♂️

Preguntes freqüents 

Què necessito per inscriure'm als tallers de barista?

Ofereixen formació barista més avançada?

Quins temes s'aborden en els cursos gratis?

Necessito tenir la meva pròpia màquina de cafè per aprendre a ser barista?

Què són els cursos i diplomes SCA?