Nivells d'acidesa del teu cafè, tipus i intensitat

-

Sabies que hi ha diferents tipus d'acidesa al teu cafè?

Bàsicament, l'acidesa d'un producte depèn del pH. A menor pH, més gran és la intensitat de l'acidesa. Per definir-la als nostres cafès, tenim 8 tipus diferents, depenent de la seva intensitat.

1. NEUTRA : Un exemple podria ser la pastanaga, que té un sabor subtil, sense notes massa marcades.


2. ACRE : Un toc refrescant i una mica més pronunciat, com el sabor d'una tònica.


3. AGRIA : Aquí trobem una acidesa més intensa, similar al vinagre balsàmic.


4. SUAU : És una acidesa lleugera i agradable, com la d'una Poma vermella.


5. SIGOSA : Aquesta acidesa és intensa i afruitat, com la d'un mànec.


6. VINOSA : Amb una acidesa més complexa, semblant a la d'un vi dolç. Aquí trobem notes de fruites fermentades.


7. MELOSA : Una acidesa suau, amb una sensació més rodona, semblant a la de les fruites deshidratades o el panses.


8. BRILLANT : És una acidesa molt intensa, com la d'una llimona.

Si vols saber més segueix-nos a the coffee academy allà trobaràs més contingut formatiu i tota la nostra oferta de cursos, per si vols seguir aprenent més sobre les característiques del teu cafè.

Preguntes freqüents