Nivells d'acidesa del teu cafè, tipus i intensitat

-

Sabies que hi ha diferents tipus d'acidesa al teu cafè?

Bàsicament, l'acidesa d'un producte depèn del pH. A menor pH, més gran és la intensitat de l'acidesa. Per definir-la als nostres cafès, tenim 8 tipus diferents, depenent de la seva intensitat.

1. NEUTRA : Un exemple podria ser la pastanaga, que té un sabor subtil, sense notes massa marcades.


2. ACRE : Un toc refrescant i una mica més pronunciat, com el sabor d'una tònica.


3. AGRIA : Aquí trobem una acidesa més intensa, similar al vinagre balsàmic.


4. SUAU : És una acidesa lleugera i agradable, com la d'una Poma vermella.


5. SIGOSA : Aquesta acidesa és intensa i afruitat, com la d'un mànec.


6. VINOSA : Amb una acidesa més complexa, semblant a la d'un vi dolç. Aquí trobem notes de fruites fermentades.


7. MELOSA : Una acidesa suau, amb una sensació més rodona, semblant a la de les fruites deshidratades o el panses.


8. BRILLANT : És una acidesa molt intensa, com la d'una llimona.

Si vols saber més segueix-nos a the coffee academy allà trobaràs més contingut formatiu i tota la nostra oferta de cursos, per si vols seguir aprenent més sobre les característiques del teu cafè.

Preguntes freqüents

Què necessito per inscriure'm als tallers de barista?

Ofereixen formació barista més avançada?

Quins temes s'aborden en els cursos gratis?

Necessito tenir la meva pròpia màquina de cafè per aprendre a ser barista?

Què són els cursos i diplomes SCA?