Nivells d'intensitat i cos del teu cafè

-

Sabries definir quin tipus de cos té el teu cafè?

El cos al cafè és bàsicament la sensació tàctil i el pes a la boca que ens deixa el nostre cafè al moment de beure'l, és una de les característiques més importants a l'hora de degustar un cafè, ja que un cafè molt diluït o massa concentrat pot perjudicar l'experiència final de la nostra beguda. Els tipus de cos que podem trobar al cafè són:

1. AQUÓS : És una sensació a la boca similar al d'un te poc extret. Se sent gairebé com a aigua.


2. LIVIANO : Com que la llet desnatada, té una sensació lleugera i subtil al paladar, però d'una densitat baixa.


3. SUAU : Similar a la llet semidesnatada, té un cos més present, però sense ser pesat, oferint una sensació agradable i suau a la boca.


4. TERS : És el cos de la llet de civada, equilibrat i amb una sensació vellutada, sense ser massa pesat.


5. SEDÓS : Un cos dens i delicat, com les crema, que deixa una sensació pesada i prolongada en boca.


6. CREMÓS : Com la llet condensada, té una textura rica i densa, molt agradable i amb una sensació envoltant al paladar.


7. OLIÓS : Similar a l'oli d'oliva, té una textura més densa, amb una sensació oliosa que cobreix la boca.


8. UNTUÓS : Aquest cos és el més dens i espès, semblant la crema de xocolata o el dolç.

Si vols saber més segueix-nos a the coffee academy allà trobaràs més contingut formatiu i tota la nostra oferta de cursos, per si vols seguir aprenent més sobre les característiques del teu cafè.

Preguntes freqüents

Què necessito per inscriure'm als tallers de barista?

Ofereixen formació barista més avançada?

Quins temes s'aborden en els cursos gratis?

Necessito tenir la meva pròpia màquina de cafè per aprendre a ser barista?

Què són els cursos i diplomes SCA?