T'ensenyem els passos per netejar el molí Malhkonig EK43

-

L'EK43 destaca pel seu rendiment, precisió i versatilitat, i és una eina indispensable per a professionals del cafè d'especialitat que busquen el millor a cada tassa. Per mantenir-ne el rendiment, és clau netejar-lo amb regularitat i evitar acumulacions que afectin el sabor.

Aquí t'ensenyem com poder fer-li el correcte manteniment:

Pas 1: Desconnectar el Molí.

Pas 2: Ajusta el molí al número de mòlta més gran. Treu els dos cargols laterals que subjecten el contenidor dels queixals. Recorda, NO FORÇAR les peces. Aneu alternant la pressió de manera gradual entre ambdós cargols per retirar-los.

Pas 3: Un cop hagis retirat el contenidor, treu la placa de suport i retira el queixal extern amb cura.

Pas 4: Procedeix a retirar el casquet distanciador que són a la part interna.

Pas 5: Neteja profundament el queixal intern sense retirar-lo del molí, assegurant-te d'eliminar qualsevol resta de cafè mòlt. Després, neteja l'altre queixal i la resta de les peces.

Pas 6: Abans de tornar a acoblar tot, recorda que el casquet distanciador i la placa de suport han d'estar greixades amb greix de qualitat alimentària i l'eix ha d'estar alineat (sempre amb compte perquè no li caigui greix als queixals ni a cap altra peça).

Pas 7: Quan les peces estiguin netes i greixades, torna a acoblar el casquet i el ressort juntament amb la peça externa. Fes servir la placa de suport per subjectar-les correctament, després posa la part davantera i prem els dos cargols exteriors de manera gradual i alternant els cargols per aconseguir un ajust simètric de la peça.

Pas 8: Ara, ajustarem el molí al punt zero. Situa't a la mòlta més gruixuda i afluixa els cargols allen del selector o rosca i mou l'agulla cap al nombre de mòlta més fi, després utilitza un tornavís pla per acostar els queixals fins que amb prou feines es freguin. És important estar atents al so que fa.

Pas 9: Apaguem el molí i premem de nou els cargols allen del selector o rosca a la mòlta més fina.

Pas 10: Encén el molí i comprova que tot funcioni correctament.

Si vols saber més segueix-nos a the coffee academy allà trobaràs més contingut formatiu i tota la nostra oferta de cursos, per si vols seguir aprenent més sobre com desarmar i netejar els teus equips.

Preguntes freqüents

Què necessito per inscriure'm als tallers de barista?

Ofereixen formació barista més avançada?

Quins temes s'aborden en els cursos gratis?

Necessito tenir la meva pròpia màquina de cafè per aprendre a ser barista?

Què són els cursos i diplomes SCA?