Les dades impactants que ens deixa el boom del cafè d'especialitat

DADES - CAFÈ D'ESPECIALITAT - ACTUALITAT

El cafè d'especialitat és un dels sectors amb més creixement dins de l'hostaleria. Aquestes són algunes xifres i dades impactants sobre com s'està desenvolupant.

 

 

– Europa és la regió amb un mercat més gran de cafè d'especialitat: 46,21% i un valor de 24,80 bilions de dòlars el 2021, segons The Brainy Insight.


– S'espera que el mercat del cafè d'especialitat al món s'incrementi un 9% a Europa, cap al 2026 segons el Centre de Promoció d'Importacions de Països en Desenvolupament.


– En l'última setmana, el 57% dels adults estatunidencs ha pres un cafè d'especialitat, un 7,5% més que l'any passat, segons la National Coffee Association.


– Es preveu que el cafè d'especialitat a Nord Amèrica creixi un 20% cada any fins al 2023, passant d'un valor de 53,57 bilions de dòlars el 2021 a uns 152,69 el 2030, segons The Brainy Insight.


– El cafè d'especialitat ja es pot comprar al supermercat als països del món que han abraçat l'onada.


– A Espanya hi ha, almenys, un torrador de cafè d'especialitat en cadascuna de les seves 50 províncies.


– La majoria de cafès d'especialitat que es van comprar al món el 2021 van ser del segment d'entre 85 i 89,99 punts, sinònim de gran qualitat (a partir de 80, segons el barem de la Specialty Coffee Association, es considera specialty), i van significar la major quota de mercat, amb 39,12% i uns beneficis de 20,99 bilions de dòlars.


– El mercat del cafè d'especialitat al Brasil s'ha doblat entre el 2016 i el 2018, passant del 6% al 12%, segons la Specialty Coffee Association, i ho continuarà fent durant els pròxims anys, afirma Agribrasilis.


– Els consumidors estan disposats a pagar preus més cars pel cafè, segons The Perfect Daily Grind.

 

 

¿Sorprès? Totes les previsions indiquen que any rere any tindrem més dades extraordinàries gràcies al boom que està vivint el cafè d'especialitat.