Què és la consistència i per què és tan important?

TORRAT - CONSISTÈNCIA - QUALITAT

El MacBook de Marco, el nostre cap de producció, té una enganxina que posa consitency. Fins allà arriba una de les claus en la nostra feina, la consistència, que és la que ens permet replicar les millors característiques per a cada cafè, torrat rerre torrat. Pots torrar un lot de cafè i que et surti riquíssim, però si no saps replicar-lo, només va ser sort.


No comprenem la consistència sense la qualitat; per a nosaltres, són inseparables. I és precisament pel que es caracteritza NOMAD, perquè ofereix totes dues als nostres clients cada setmana. Tan importants són que només així ens hem guanyat la seva confiança.


D'altra banda, l'equip humà és fonamental per sostenir aquesta ànima de qualitat i consistència que ens vertebra. Nosaltres som les persones responsables d'aconseguir aquesta qualitat i aquesta consistència en els nostres cafès. Per això, l' ambient laboral ha de ser de productivitat i de companyonia, i a NOMAD treballem perquè això sigui així.


Al departament de torrat de NOMAD hem creat uns protocols i unes condicions gairebé idònies per poder repetir les característiques que desitgem per a cada cafè. Per aconseguir-ho, hem invertit molts recursos com són els manòmetres digitals de precisió, balances, aires condicionats, entre d'altres. No obstant això, no sempre hem tingut totes les eines. Al principi, quan Jordi Mestre encara torrava en una torradora de 500gr tot el cafè que se servia al Coffee Lab, la forma en què es registrava cada torrat era a paper i llapis.


Moltes coses han canviat des d'aleshores:


– Tenim dues torradores Probat UG22 amb les quals som capaços de torrar 36 kg de cafè verd aproximadament cada 20 minuts (incloent-hi el temps protocol·lari entre els teus i tueste).


– Hem incorporat Cropster, un programari que ens permet registrar segon a segon la temperatura del gra de cafè, a més d'altres dades.


– Hem creat diversos protocols en el nostre dia del teu que tothom segueix, com són el protocol d'escalfament de les torradores i el protocol entre tueste y tueste (BBP, Between Batch Protocol).


– Apliquem un protocol de neteja i manteniment de les torradores, indispensable perquè funcionin sempre bé i de la mateixa manera.


– Fem servir manòmetres de pressió digitals de precisió per poder controlar la potència del gas de les nostres torradores d'una manera precisa.


– Uns sensors de pressió diferencial ens ajuden a regular la pressió de l'aire dins de la torradora.


– La instal·lació de diferents termòmetres, tant a la sala del torrat com a la sala de cafè verd, controlen a diari la temperatura per ajustar segons sigui necessari la potència dels aires condicionats d'ambdues sales.



Totes han estat implementacions graduals i estem segurs que vindran més, perquè podem continuar millorant els nostres processos per assolir encara més consistència tant amb el torrat com a altres aspectes de la nostra empresa.