Deu anys de cafè d'especialitat que mereixen un llibre
10 ANYS - CAFÈ D'ESPECIALITAT - PRESENTACIÓ LLIBRE
Deu anys no es compleixen cada dia. És per això que l'any passat, pensant en el nostre aniversari, vam prendre la decisió de publicar un llibre per explicar la nostra història, la nostra filosofia de treball i la nostra identitat. Perquè Nomad Coffee no es va crear de la nit al dia; han estat milers d'hores, centenars de decisions i desenes de persones les que han aportat el seu esforç i talent per construir el que som avui.
El que va començar com un petit carret de cafè nòmada, que viatjava pels carrers de Londres i de mercat en mercat ha acabat sent un TORRADORA de cafè i diverses cafeteries que avui són referents dins i fora d'Espanya. Nomad , com tots i totes, té una història abans de la història: ¿ quin va ser el germen que va despertar l'interès de Jordi Mestre pel cafè? El llibre repassa aquesta etapa i els anys que el van seguir: l'aprenentatge i la immersió al sector i l'arribada i el desplegament a Barcelona, l'obertura de les diferents cafeteries i els canvis de seu de la torradora.
També expliquem com hem conquerit els paladars dels nostres clients més exigents: els baristes. Perquè com a torradors, una peça fonamental del nostre ADN és proporcionar el millor cafè d'especialitat a les tantes i tantes cafeteries que cuiden el que posen a cada tassa, i que han obert tant a la nostra ciutat com al nostre país i, en definitiva, a múltiples destinacions del món tan variats on avui arriba el nostre producte, de Corea del Sud als Estats Units, passant per Dubai, Regne Uni.

Com dèiem al principi, res d'això seria possible sense el nostre equip, que aporta el millor de si per a Nomad I nosaltres, com no podia ser d'una altra manera, tornem aquesta energia cuidant-los al màxim de les nostres capacitats.
Els lectors curiosos en qüestions de disseny, una cosa que ens apassiona des del primer moment, trobaran cap a la meitat de llibre una secció dedicada a la nostra identitat gràfica i sobre com l'hem traslladat als nostres productes, a l'estètica dels nostres locals i també al marxandatge que amb tanta cura hem anat produint.

Posant-nos més tècnics, els capítols Logística, Tueste i Una perfecta tassa de cafè faran les delícies dels cafeters que busquen comprendre quins són els criteris de compra de Nomad , com viatgen els nostres cafès des de la finca a les nostres torradores, quins perfils de torrat busquem i amb quines màquines treballem i quines receptes d'elaboració seguim per aconseguir els millors resultats a cada cafè. I com saber si el cafè ens queda bé? Per això només cal seguir el nostre mètode de tast, que detallem pas a pas.
Des de l'inici hem hagut molt present que convertir-nos en una empresa té un impacte sobre el medi ambient, i ho hem volgut minimitzar tant com ens ha estat possible (i cada dia treballem per aconseguir-ho encara una mica més). Aquest valor influeix en totes les nostres decisions, també en la de viatjar menys als nostres cafetals, i tot això ho expliquem en sengles capítols del llibre, així com entrevistes a tres dels nostres productors que per la nostra llarga relació ja són com a part de la família.
Per si tinguéssim poc entre mudances, compres de màquines torradores, augment de l'equip, obertura de noves cafeteries, canvis en la identitat, selecció de nous productors, i molt més, també ens hem ficat en bons embolics (sempre positius) en allò que hem col·laborat, com Pa de Kilo, i altres que han nascut de Nomad , com The Coffee Academy, on ampliem la nostra energia divulgadora per a tothom, tant professional com amateur, que vulgui saber més sobre el cafè d'especialitat.
És increïble la transformació que s'ha viscut al món del cafè en aquests 10 anys. Nosaltres hem canviat i crescut amb ella, i us l'hem volgut comptar amb transparència i proximitat, tal com intentem fer-ho tot. Per això ens han ajudat: Escola Studio i Ferran Bretcha en el disseny editorial, la periodista Rosa Molinero Trias a la redacció, La Correccional en la traducció a l'anglès, Enric Badrinas i Salva López amb les fotografies, i Serper Arts Gràfiques amb la impressió.
Aquest dimecres dia 27 de novembre , a les 18 h al nou Fruites Selectes, presentarem el llibre que commemora aquests dies anys. Esteu convidats!