Guia completa per a principiants: com preparar l'espresso perfecte a casa

THE COFFEE ACADEMY - ESPRESSO - AT HOME

L'espresso és molt més que només una tassa de cafè; és una tècnica i un art que requereix precisió i coneixement. En aquest article, et guiarem a través dels conceptes bàsics de l'espresso, des dels elements essencials fins als secrets que et permetran convertir-te en un barista a casa.


 

Què és un espresso?

El terme espresso es refereix principalment al mètode de preparació de cafè en el qual es força aigua calenta a alta pressió a través de cafè mòlt fi, resultant en una beguda concentrada i aromàtica. Aquest mètode no només produeix un cafè ric en sabor, sinó que també és la base de populars begudes com el latte, cappuccino, macchiato i moltes més.


 

Com preparar un espresso perfecte: paràmetres clau

Si desitges dominar la preparació de l'espresso a casa, és essencial que comprenguis els paràmetres clau que influeixen en la seva qualitat:


 

1. Dosi de cafè mòlt

La dosi es refereix a la quantitat de cafè mòlt que utilitzes per preparar el teu espresso. Igual que en una recepta de rebosteria, la proporció correcta d'ingredients és crucial per a un bon resultat. Generalment, es recomana usar entre 16 g i 20 g de cafè mòlt, depenent de la mida de la cistella de la teva màquina d'espresso. Una dosi adequada assegura que el cafè estigui ben equilibrat i ple de sabor.


 

2. Rendiment en tassa

El rendiment es refereix a la quantitat de cafè líquid que obtens a la tassa després de l' extracció. Per a un espresso estàndard, es busca que el rendiment sigui aproximadament el doble de la dosi de cafè utilitzada. Per exemple, si fas servir 16 g de cafè, hauries d'obtenir entre 32 ml d'espresso. Aconseguir el rendiment adequat és fonamental per a un espresso equilibrat.


 

3. Temps d'extracció i gruix de mòlta

El temps d' extracció determina el balanç i la qualitat de l' espresso. Aquest temps es controla ajustant el gruix de la mòlta. Un mòlt més fi alenteix l'extracció, permetent que l'aigua travessi més lentament la pastilla de cafè, cosa que resulta en un temps d'extracció més llarg. D'altra banda, un mòlt més gruixut accelera el procés, donant com a resultat una extracció més ràpida.


 

Consells per perfeccionar el teu espresso

Dominar aquestes variables pot semblar desafiant al principi, però amb la pràctica, et convertiràs en un expert barista a casa. A The Coffee Academy, oferim formació especialitzada per ajudar-te a entendre i controlar el gruix de la mòlta, així com altres aspectes cabdals de la preparació de l'espresso. Això et permetrà millorar dràsticament la qualitat dels teus espressos.


Aprèn més al nostre taller d'espresso

Si estàs interessat a aprofundir en l'art de l'extracció de l'espresso, aprendre sobre els equips i com treure el màxim profit als teus cafès a casa, et convidem a inscriure't al nostre Taller Espresso. Aquí aprendràs tot el necessari per perfeccionar la teva tècnica i gaudir d'un espresso de qualitat professional en la comoditat de la teva llar.


Converteix-te en un mestre de l'espresso i porta la teva passió pel cafè al següent nivell!