Mama, vull ser barista

THE COFFEE ACADEMY - CURSOS- DIVULGACIÓ

Què he d'estudiar i fer si vull treballar al món del cafè d'especialitat?


Potser t'ho has preguntat mai: com ha arribat el meu barista preferit a fer-ho tan bé? Fa uns quants anys, la resposta era senzilla, perquè gairebé tot es basava a practicar, practicar i practicar. Entraves a treballar a una cafeteria d'especialitat i rebies uns dies de formació. També hi havia alguns cursos de tast i elaboració de cafès. Però tot això, per sort, ha canviat molt i ja estan disponibles diferents opcions per estudiar sobre el cafè d'especialitat.

 

A The Coffee Academy de Nomad hi ha cursos per a tothom, des de l'apassionat del cafè que vol millorar les seves tècniques a casa fins al professional que treballa o vol començar a treballar a una cafeteria servint els millors espressos.


 

Curs personalitzat barista

Tot el que has de saber per treballar com a barista (i molt més) t'espera en aquest curs de barista de The Coffee Academy de Nomad . Aprendràs tècniques especials per obtenir els millors resultats en cada tipus de beguda de cafè, així com tots els trucs per fer servir la maquinària cafetera com un expert.

 

Sigues un amant del cafè amb coneixements previs, un barista en actiu o algú amb curiositat pel cafè d'especialitat, aquesta és una bona opció degut a la possibilitat d'adaptar-ne el contingut a cada alumne.

 

En aquest curs es tractaran temes com els fonaments del cafè d´especialitat, la història i la cultura del cafè, el tast i l´anàlisi sensorial, la selecció dels millors grans, la preparació de diferents mètodes d´elaboració del cafè, i la neteja i cura de les màquines. Cada alumne comptarà amb un tutor que us guiarà pas a pas per convertir-se en barista.

 

Curs de la Specialty Coffee Association

La Specialty Coffee Association (SCA) és una institució al món del cafè d'especialitat. Potser et sona pel seu icònic pòster de la roda de sabors, una eina molt utilitzada per determinar quines notes predominen al tast.

 

A més, la SCA certifica tres nivells de barista: bàsic, intermedi i professional. Per exemple, el curs bàsic de barista té una durada de 7 hores, en què aprendràs sobre les espècies de cafè, com organitzar el flux de treball a la cafeteria, l'ús i manteniment de la màquina espresso, l'elaboració i l'anàlisi sensorial del cafè, la texturització de la llet, la preparació de begudes amb espresso, la neteja i seguretat de l'entorn de treball, la qualitat de l'aigua i l'atenció al client.

 

Pre Q Grader

Un dels millors cursos que pot fer un barista en formació és el de Q Grader , que ensenya a jutjar la qualitat i les característiques del cafè d'especialitat, com l'aroma, el sabor, el cos, el balanç i altres atributs sensorials, per poder-los avaluar.

 

És una certificació internacional que implica aprendre una metodologia i llenguatge estandarditzats, de manera que l'avaluació sigui compresa per qualsevol professional del cafè al món. Ser Q Grader és una de les professions amb més projecció de futur al món del cafè d'especialitat.

 

Per preparar-te per obtenir el certificat Q Grader, que atorga el Coffee Quality Institute , pots fer el nostre curs Pre Q Grader . Té una durada de tres dies (de 10 ha 17 h), en què s'impartiran totes les claus per superar l'examen.

 

 

Curs de Latte Art

Aquests dibuixos al cafè van ser una de les primeres coses que a molts els va cridar latenció de les cafeteries despecialitat. Darrere de cada disseny amb escuma de llet hi ha molta preparació i hores de pràctica, tant que avui dia és possible certificar-se com a expert en latte art.

 

A The Coffee Academy us preparem per als diferents certificats de Latteart Grading System (LAGS), l'acadèmia líder en formació de latte art. Hi ha diferents exàmens segons el nivell de dificultat que es vulgui superar, i nosaltres oferim una masterclass personalitzada d'entre 4 i 6 hores perquè aprenguis les millors tècniques i assoleixis els teus objectius. Aprendràs a emulsionar la llet de manera professional ia executar els dissenys de cada nivell.

 

I encara tenim més cursos, que podeu consultar aquí .