Llancem el primer cafè d'especialitat instantani d'Espanya

Nomad - Llançament

Som defensors, amants i practicants del bon cafè, del tueste precís, d'usar les tècniques més adequades. Però tot això no està renyit amb poder gaudir d'un cafè deliciós, de la forma més ràpida i còmoda. Amb això en ment, ens vam posar a pensar en com podríem fer-ho i va resultar que la millor solució ja estava inventada: el cafè instantani.


Gairebé un segle de cafè instantani

Originalment, el cafè instantani va ser inventat per donar sortida als grans excedents de cafè que un banc italofrancès que operava a Amèrica del Sud tenia als seus magatzems a causa de la caiguda de preus provocada per la crisi de Wall Street el 1929. Max Morgenthaler, de Nestlé, va ser el responsable de buscar una fórmula que permetés aprofitar tot aquell cafè i el convertís en un producte novedós i fàcil d'usar. Després de moltes investigacions, el 1938 es llançava al mercat suís el primer cafè instantani i, dos anys més tard, el seu triomf el va portar a 30 països per tot el món.

 

Així és com, des de fa dècades, hem vist el cafè instantani en supermercats i bars. Però, francament, tots sabem que aquest no és el millor cafè. Per aquesta raó, des de NOMAD COFFEE vam fer del cafè instantani un cafè molt més ric i ens vam posar mans a l'obra per descobrir el millor mètode, posant tot el nostre esforç per fer-ho possible.


 

El cafè: Chambakú (Colòmbia)

Com no podia ser d'una altra manera, els grans de cafè serien de gran qualitat, ja que no treballem amb cafès en els quals no creiem i aquesta no anava a ser l'excepció. Escollim el nostre cafè Chambakú, un dels cafès insígnia de NOMAD COFFEE, cultivat a Caldes (Colòmbia), a 1.450–1.600 metres sobre el nivell del mar per Juan Felipe Restrepo.


El cafè rep el seu nom de la Finca Chambakú, on es cultiva, que és el nou projecte de la família Restrepo: 12 hectàrees ubicades a Villamaría (Caldas), en l'extensió que compon la Hisenda El Jardí. Recentment, els Restrepo han adaptat els seus mètodes de cultiu tradicional del cafè a un sistema agroindustrial que permet potenciar la producció de cafès parcel·laris i diferenciats. Les condicions òptimes de l'entorn i la proximitat dels cafetals amb les instal·lacions per processar el cafè fan possible mantenir un control exhaustiu que garanteix una excel·lent qualitat del cafè.


Chambakú es processa en exclusiva sota els nostres estàndards de qualitat, collint a mà només les cireres de cafè que han assolit una maduració òptima, que després se sotmetran a un procés de fermentació aeròbica durant un dia. Posteriorment, es despulparan i es fermentaran durant un altre dia més en aigua. L' assecament, que té lloc en sitges mecàniques, es realitza de manera intermitent durant cinc dies per controlar adequadament la temperatura.



 

Amb i sense cafeïna: notes de tast

El cafè instantani NOMAD COFFEE està disponible amb i sense cafeïna. La versió amb cafeïna té aromes de xocolata amb llet, mel de flors i pera, i la versió sense cafeïna, igual de deliciosa, sap a cacau en pols, melassa i nous pecanes. Ambdues són un cafè molt equilibrat, dolç i cremós, amb retrogust llarg i agradable, ideal tant per prendre sol, amb llet o amb begudes vegetals.


Creiem que el cafè instantani d'especialitat de NOMAD COFFEE és un autèntic salvavides i el primer a Espanya. "Fa uns anys, potser hauríem considerat que el fer un cafè instantani seria un sacrilegi. No obstant això, avui el món del cafè d'especialitat ha evolucionat tant que sap valorar un bon producte com aquest", diu González, somriure, mentre sorbe una tassa de Chambakú instantani.


Disponible als nostres locals, a nomadcoffee.es i a NOMAD dealers.