NOMAD obre el seu primer restaurant

CAFÈ D'ESPECIALITAT - CUINA CATALANA - VINS NATURALS

Gegant és una aposta del cuiner Joan Vallès, el sommelier Iván Fernández i Nomad Coffee.


 

Estem d'estrena: aquest gener hem alçat la persiana d'un projecte que ens il·lusiona i ens motiva profundament. Es diu Gegant i és un restaurant on hem posat unes ganes enormes.


Si bé la nostra estima per menjar i beure bé ja s'havia materialitzat al menú que oferim des de fa un parell d'anys a la nostra cafeteria Frutas Selectas, hem volgut fer un pas més. Gegant és un restaurant amb totes les lletres, amb estovalles, amb carta i amb sommelier.


“Volem que venir a dinar al Gegant sigui una festa”, diu Jordi Mestre. “La restauració és un camp del qual sempre hem volgut participar, però hi tenim massa respecte: calia fer-ho amb les persones adequades. Amb Joan i Iván al capdavant hem trobat dos grans professionals, dels quals més respectem i que més ens feien gaudir en els seus projectes anteriors. Gegant és un projecte petit encara que molt gran per a nosaltres, manejat per gent que té molta motivació per fer passar una bona estona als nostres comensals”.


El cuiner, Joan Vallès, que ha treballat a llocs icònics de la ciutat com els restaurants Fermí Puig, Monocrom i alkostat de Jordi Vilà, signa una proposta gastronòmica de cuina catalana il·lustrada per la qual desfilen plats com l'esqueixada amb ceba i tomàquet confitat, les llenties guisades amb guatlla, el peix de roca, bullabesa i patata al morter, el cap i pota amb cigrons, el fricandó amb perretxikos o un flam com manen els cànons. Vallès compta amb la Ajuda a la cuina d'Eloi Balcells.


La part líquida, escollida amb mestratge pel sommelier Iván Fernández, que va regentar el bar 035, a La Sagrera, des d'on va fer brillar els vins naturals, divulgant-los de forma propera i comprensible, pensant en el gaudi per a tots els públics, des d'on vol delectar-se amb un parell de copes de vi com el que busca una etiqueta concreta i cobejada, tal com fa a Gegant. S'organitza la sala amb Diego Meleiro i Olivia Baró.


Obert a la nit i també al migdia, quan és possible gaudir d'un menú de primer, segon i postres per 22,50€, amb el bo i el millor d'un receptari escollit per saciar no només la gana, sinó el desig d'emportar-se'n en paladar una mica exquisit alhora que nutritiu.


En el disseny de Gegant hi ha intervingut Escola Estudio, Malena Ramírez i Helena Santacana, les nostres creatives de capçalera que s'encarreguen actualment de la identitat de NOMAD , en col·laboració amb Ferran Bretcha. Pel que fa a l'espai, il·luminat taula a taula pels llums Olímpics de Júlia Esqué, que ha traçat les línies mestres de l'interiorisme del restaurant. Esqué ha col·laborat amb NOMAD en altres de les nostres aventures, i aquesta vegada ha deixat els murs de pedra al nu, símbol de la cuina honesta que volem que gaudiu tant com nosaltres.


Restaurant Gegant

c/Pujades, 93 (08005) Barcelona

Menú del dia 22,50€ 

Preu mitjà 40€