La nostra torradora Laura Coe guanya la Spanish Brewers Cup 2025

SCA SPAIN - LAURA COE - BREWERS

Preparar cafè filtrat manualment és un art que combina coneixement, sensibilitat i tècnica. A Nomad sempre ho hem viscut així, i ens orgullim de veure que la fórmula funciona: la nostra companya Laura Coe ha guanyat la Spanish Brewers Cup 2025, una competició organitzada per la Specialty Coffee Association Spain (SCA) que reconeix el millor barista del país en mètodes com V60, Kalita o Aeropress.


La competició consta de dues fases molt exigents:


- Ronda Compulsoria , en què els participants han de preparar un cafè desconegut (proporcionat per l'organització) utilitzant només la seva experiència i criteri per extreure'n el millor.


- Ronda Oberta (Open Service) , on cada barista tria el seu propi cafè i mètode de filtratge, realitza una presentació en directe davant del jurat i defensa la seva proposta des del coneixement, la comunicació i la posada en escena.


Per a aquesta presentació, Laura va triar un blend de Maragesha i Gesha del productor colombià Wilder Lazo ( @wilderlazocoffee ), que va preparar utilitzant filtres dobles de @sibarist.coffee , dissenyats exclusivament per a la competició. Una combinació precisa i elegant que li va permetre destacar per la claredat, l'expressió i el domini tècnic.

 

Per ella, el repte va ser tècnic, emocional i humà. “Aquesta mena de campionat exigeix molt més que saber preparar un bon cafè: cal connectar, compartir, explicar i emocionar”, ens explica.

 

El camí a la final no va ser fàcil i el suport de l'equip ha estat clau. "Poder entrenar amb el meu coach Andrés, company a Nomad , ha estat essencial per perfeccionar cada detall”

 

La seva propera parada serà Jakarta (Indonèsia), del 15 al 17 de maig, on representarà Espanya al World Brewers Cup 2025.