T'agrada el cafè brut? A nosaltres, mai

NETEJA - ESPRESSO - APRÈN

Per alguna estranya raó, vivim en un país de bars nets i polits on la màquina de cafè està bruta. En els casos més extrems, la brutícia està fins i tot al seu voltant però normalment és invisible encara que nosaltres ho sabem: aquesta màquina no s'ha netejat degudament.



Com totes les màquines destinades a preparar aliments o begudes, la màquina de cafè s'ha de netejar sovint per evitar una transmissió de sabors entre les possibles restes de cafè i la beguda que volem preparar en aquell moment, així com per una qüestió sanitària.


És possible que noti si una màquina no s'ha netejat en el sabor del cafè, que serà pitjor que el d'altres dies o, fins i tot, per la manca de gestos de neteja de qui l'opera, així com per l'aspecte de la mateixa màquina.


A les cafeteries de NOMAD Coffee, i també en les formacions que oferim als nostres clients, es purga la màquina cada cop que es prepara un cafè, deixant caure aigua al buit durant 3 segons. A més, el portafiltres, és a dir, on reposa el cafè que la màquina extraurà amb aigua a pressió, es neteja totes i cadascuna de les vegades abans d'abocar nou cafè mòlt per al següent cafè.


Però el nostre protocol de neteja no s'acaba aquí, ja que durant el dia també fem dos cicles de neteja, a les 12 hia les 15 h. Això consisteix en els següents passos:


1. Retirem les dutxes que proporcionen laigua necessària per elaborar el cafè i les netegem.


2. Netegem la superfície de la màquina amb un raspall especial.


3. Fem el cicle de neteja que totes les màquines tenen preinstal·lat i, en cas de no tenir-ne, fem 3 cicles seguits de 10 segons cadascun.


4. Retirem el casset cec del portafiltres (el que no té sortida) i deixem caure aigua.


A més, cada dia repetim aquesta operació per tercera vegada, en acabar, amb una variant: al punt 3, col·locarem 0,2 grams d'un detergent en pols específic per netejar màquines d'espresso al cassó cec del portafiltres, sempre vigilant que l'aigua no toqui el mànec del portafiltres. Finalment, tornarem a netejar tota la màquina i la muntarem.


Com podem assegurar-nos que a la nostra cafeteria netegen bé les màquines? Senzill: si la netegen bé, notaràs que la persona darrere la barra, és un professional que s'apassiona per fer bé la feina i pel cafè. Algú que creu en el cafè d'especialitat i en preparar-lo adequadament mai no voldrà fer malbé un cafè que amb tanta cura s'ha cultivat i torrat per oferir totes les seves bondats.