ALGUNA VEGADA HAS ESCOLTAT LA PARAULA TERROIR AL CAFÈ?

-

Aquesta paraula abasta tot el que envolta el lloc on es cultiva el cafè, no és només el sòl i el clima sinó tot l' entorn, incloses les persones i el coneixement local, és a dir, totes les característiques de la composició del sòl, la seva temperatura i pluviositat mitjana anual; la latitud i longitud de la seva ubicació geogràfica, el seu micro, macro i mesoclima; a més dels procediments culturals aplicats a l'agricultura del cafè en aquesta zona.

El coneixement del terroir és important ja que les condicions on es produeixi el gra afectaran completament la qualitat i complexitat de la beguda final. 


L'important és saber que no hi ha un mal o bon terroir però si és veritat que en la recerca de la millor qualitat i productivitat en una finca de cafè definitivament no tots els terroir serveixen per a totes les espècies i varietats de cafè.

Si t'agradaria endinsar-te al món del cafè d'especialitat i aprendre de tot el seu procés productiu, et convidem que t'inscriguis en el nostre curs SCA Barista Bàsic, aquí t'ensenyarem no només tot la producció de cafè sinó també sobre els paràmetres rellevants i una correcta tècnica per preparar espressos.



Enllaç curs recomanat:

https://nomadcoffee.es/products/sca-barista-basico

Preguntes freqüents 

Què necessito per inscriure'm als tallers de barista?

Ofereixen formació barista més avançada?

Quins temes s'aborden en els cursos gratis?

Necessito tenir la meva pròpia màquina de cafè per aprendre a ser barista?

Què són els cursos i diplomes SCA?