ÉS EL PUCK PREP IMPORTANT PER FER UN ESPRESSO?

-

¿Alguna vegada has vist el teu barista de confiança acomodant acuradament el cafè al portafiltre abans de preparar el teu cafè?

A això se'l coneix com la preparació de la nostra pastilla de cafè per fer un espresso, aquesta és important per obtenir una extracció correcta, uniforme i així poder replicar una recepta consistentment.


La idea és aconseguir tenir una pastilla perfectament compactada, horitzontal i homogènia, evitant grums, inclinacions o qualsevol irregularitat de la pastilla que ens afecti a la nostra extracció, ja que aquestes irregularitats poden generar que parts del cafè resultin menys extretes que d'altres, deixant-nos amb una beguda final amb menys cos i amb sabors agredolços i salats al nostre cafè.


Hi ha diverses eines i tècniques que ens hi ajuden com antigrums o WDT, tampers amb moll, distribuïdors, etc. Totes aquestes específicament dissenyades per aconseguir acomodar el llit del cafè o trencar aquests possibles grums. 

Si vols poder realitzar espressos de qualitat de manera consistent i senzilla, et convidem que t'inscriguis al nostre Taller Espresso, aquí t'ensenyarem tot sobre els paràmetres rellevants i una correcta tècnica per preparar espressos.



Enllaç curs recomanat:

https://nomadcoffee.es/products/taller-espresso

Preguntes freqüents 

Què necessito per inscriure'm als tallers de barista?

Ofereixen formació barista més avançada?

Quins temes s'aborden en els cursos gratis?

Necessito tenir la meva pròpia màquina de cafè per aprendre a ser barista?

Què són els cursos i diplomes SCA?