Quins paràmetres són d'un espresso?

-

Per preparar un espresso excel·lent, és essencial controlar diversos paràmetres. Els més importants són:

1. Dosi: És la quantitat de cafè que posarem al portafiltre. Per a un espresso doble, la dosi més comuna està entre 18 i 20 grams, però dependrà de la mida de la cistella que facis servir.

2. Grandària de mòlta: La mòlta ha de ser fina, amb un gruix entre 50 i 150 microns. Aquest factor influeix directament en el temps dextracció i el sabor del cafè.

3. Temps d'extracció: segons la SCA, un espresso doble s'ha d'extreure entre 20 i 30 segons. Si és més ràpid o més lent, el sabor es pot veure afectat.

4. Temperatura de l'aigua: L'aigua ha d'estar entre 90 i 96 °C.

5. Pressió de la màquina: La pressió ideal és entre 8 i 10 bars.

Cadascú d'aquests factors influeix directament en el sabor del teu espresso. Si els controles bé, gaudiràs d'una beguda rica, balancejada i plena de sabor.

Si vols aprendre molt més sobre el cafè d'especialitat, el seu origen, processament i torrat, et convidem a que t'inscriguis al nostre curs SCA Barista bàsic, on a més d'una àmplia introducció al cafè t'ensenyem com fer una perfecta i consistent extracció d'espresso i latteart.



Enllaç curs recomanat:

https://nomadcoffee.es/products/sca-barista-basico

Preguntes freqüents

Què necessito per inscriure'm als tallers de barista?

Ofereixen formació barista més avançada?

Quins temes s'aborden en els cursos gratis?

Necessito tenir la meva pròpia màquina de cafè per aprendre a ser barista?

Què són els cursos i diplomes SCA?