Quins paràmetres són d'un espresso?

-

Per preparar un espresso excel·lent, és essencial controlar diversos paràmetres. Els més importants són:

1. Dosi: És la quantitat de cafè que posarem al portafiltre. Per a un espresso doble, la dosi més comuna està entre 18 i 20 grams, però dependrà de la mida de la cistella que facis servir.

2. Grandària de mòlta: La mòlta ha de ser fina, amb un gruix entre 50 i 150 microns. Aquest factor influeix directament en el temps dextracció i el sabor del cafè.

3. Temps d'extracció: segons la SCA, un espresso doble s'ha d'extreure entre 20 i 30 segons. Si és més ràpid o més lent, el sabor es pot veure afectat.

4. Temperatura de l'aigua: L'aigua ha d'estar entre 90 i 96 °C.

5. Pressió de la màquina: La pressió ideal és entre 8 i 10 bars.

Cadascú d'aquests factors influeix directament en el sabor del teu espresso. Si els controles bé, gaudiràs d'una beguda rica, balancejada i plena de sabor.

Si vols aprendre molt més sobre el cafè d'especialitat, el seu origen, processament i torrat, et convidem a que t'inscriguis al nostre curs SCA Barista bàsic, on a més d'una àmplia introducció al cafè t'ensenyem com fer una perfecta i consistent extracció d'espresso i latteart.



Enllaç curs recomanat:

https://nomadcoffee.es/products/sca-barista-basico

Preguntes freqüents