La Altitut afecta el sabor del cafè?

-

Encara que la Altitut no influeix directament en el sabor del cafè, sí que té un gran impacte en les característiques del gra. A més altituds, les plantes de cafè enfronten condicions més difícils per madurar les cireres, ja que les temperatures fresques i el menor nivell d'oxigen alenteixen el procés de floració i maduració. Això fa que els grans siguin més petits i densos, ja que la planta dedica més recursos al desenvolupament.

Aquest augment en la densitat dels grans implica una concentració més gran d'olis essencials i sucres. Com a resultat, el cafè preparat amb aquests grans tendeix a tenir una sensació de major cos i una major intensitat aromàtica, encara que no necessàriament significa que a més altura és sembrat un cafè millor o més complex aquest resulti en tassa.

Tot i així, sempre és important saber a quina altura va ser sembrat el cafè ja que aquesta informació t'ajudarà a entendre millor el perfil del gra i les característiques que pots esperar a la tassa.

Si vols poder tastar i avaluar correctament el cafè d'especialitat, aprendre com afecten les característiques de cada cafè a la tassa no dubtis a inscriure't al nostre taller sensorial.





Enllaç curs recomanat:

https://nomadcoffee.es/products/taller-sensorial

Preguntes freqüents