La Altitut afecta el sabor del cafè?

-

Encara que la Altitut no influeix directament en el sabor del cafè, sí que té un gran impacte en les característiques del gra. A més altituds, les plantes de cafè enfronten condicions més difícils per madurar les cireres, ja que les temperatures fresques i el menor nivell d'oxigen alenteixen el procés de floració i maduració. Això fa que els grans siguin més petits i densos, ja que la planta dedica més recursos al desenvolupament.

Aquest augment en la densitat dels grans implica una concentració més gran d'olis essencials i sucres. Com a resultat, el cafè preparat amb aquests grans tendeix a tenir una sensació de major cos i una major intensitat aromàtica, encara que no necessàriament significa que a més altura és sembrat un cafè millor o més complex aquest resulti en tassa.

Tot i així, sempre és important saber a quina altura va ser sembrat el cafè ja que aquesta informació t'ajudarà a entendre millor el perfil del gra i les característiques que pots esperar a la tassa.

Si vols poder tastar i avaluar correctament el cafè d'especialitat, aprendre com afecten les característiques de cada cafè a la tassa no dubtis a inscriure't al nostre taller sensorial.





Enllaç curs recomanat:

https://nomadcoffee.es/products/taller-sensorial

Preguntes freqüents

Què necessito per inscriure'm als tallers de barista?

Ofereixen formació barista més avançada?

Quins temes s'aborden en els cursos gratis?

Necessito tenir la meva pròpia màquina de cafè per aprendre a ser barista?

Què són els cursos i diplomes SCA?