SABIES QUE POTS MESURAR LA INTENSITAT DEL TEU CAFÈ?

-

T'ha passat que el teu cafè té bon sabor però és massa intens o per contra molt diluït? Per entendre millor això i poder millorar aquest paràmetre es busca poder mesurar la seva intensitat exacta utilitzant els TDS.

Els Total Dissolved Solids per les seves sigles en anglès TDS, es refereix al total de sòlids dissolts, en altres paraules, és tot el material soluble que l'aigua va aconseguir extreure de la pastilla.


Aquest número parla de la concentració i intensitat de la beguda, a menor TDS menys intensa o més diluïda hi haurà la beguda. A major TDS més intensa o concentrada serà la beguda. 


Aquest número es calcula utilitzant una eina que s' anomena refractòmetre, aquest encén una llum i mesura la refracció de la mateixa a través d' una mostra de la infusió i així aconsegueix calcular el percentatge de la mostra que són sòlids dissolts en la beguda.

Si vols aprendre molt més sobre les extraccions d'espresso i com poder modificar i calcular la intensitat en els teus cafès, et convidem que t'inscriguis en el nostre curs SCA Barista Intermedi, on no només t'ensenyem tot sobre el TDS i el seu ús pràctic, sinó també com realitzar una perfecta i consistent extracció dels teus cafès en espresso.



Enllaç curs recomanat:

https://nomadcoffee.es/products/sca-barista-intermedio

Preguntes freqüents 

Què necessito per inscriure'm als tallers de barista?

Ofereixen formació barista més avançada?

Quins temes s'aborden en els cursos gratis?

Necessito tenir la meva pròpia màquina de cafè per aprendre a ser barista?

Què són els cursos i diplomes SCA?