Saps quines són les parts d'una cirera de cafè i perquè és important per processar-lo?

-

El que busquem obtenir d'una cirera de cafè són les llavors, per això hem de despulpar i treure totes les capes que envolten el gra, però depenent de com i quan treguis aquestes capes per fermentar-lo, aquest serà un procés o un altre. 


La cirera de cafè té 5 capes abans d'arribar al gra:

La primera és la pell de la cirera anomenada exocarpi, aquesta és d'un color verd fins que madura i es torna de color vermell, groc, taronja o fins i tot rosat, depenent de la varietat. 


Sota la pell de cada cirera hi ha una capa prima que s'anomena mesocarpi, també coneguda com a polpa, seguida per una capa coneguda com a mucílag i aquestes són les capes més riques en sucres de la cirera, les quals són de vital importància per al procés de fermentació. 


una vegada hem retirat les primeres 3 capes ens trobem una pellofa similar al paper, que anomenem pergamí o endocarpi la qual és remoguda en el procés de trillat i com a última capa abans d'arribar a la llavors de cafè tenim la pell de plata o silverskin, la qual és remoguda del gra en el procés de torrat i se'l coneix com a chaff.

Si vols aprendre molt més sobre el cafè d'especialitat, el seu origen, processament i torrat, et convidem a que t'inscriguis al nostre curs SCA Barista bàsic, on a més d'una àmplia introducció al cafè t'ensenyem com fer una perfecta i consistent extracció d'espresso i latteart.



Enllaç curs recomanat:

https://nomadcoffee.es/products/sca-barista-basico

Preguntes freqüents

Què necessito per inscriure'm als tallers de barista?

Ofereixen formació barista més avançada?

Quins temes s'aborden en els cursos gratis?

Necessito tenir la meva pròpia màquina de cafè per aprendre a ser barista?

Què són els cursos i diplomes SCA?