Saps quines són les parts d'una cirera de cafè i perquè és important per processar-lo?

-

El que busquem obtenir d'una cirera de cafè són les llavors, per això hem de despulpar i treure totes les capes que envolten el gra, però depenent de com i quan treguis aquestes capes per fermentar-lo, aquest serà un procés o un altre. 


La cirera de cafè té 5 capes abans d'arribar al gra:

La primera és la pell de la cirera anomenada exocarpi, aquesta és d'un color verd fins que madura i es torna de color vermell, groc, taronja o fins i tot rosat, depenent de la varietat. 


Sota la pell de cada cirera hi ha una capa prima que s'anomena mesocarpi, també coneguda com a polpa, seguida per una capa coneguda com a mucílag i aquestes són les capes més riques en sucres de la cirera, les quals són de vital importància per al procés de fermentació. 


una vegada hem retirat les primeres 3 capes ens trobem una pellofa similar al paper, que anomenem pergamí o endocarpi la qual és remoguda en el procés de trillat i com a última capa abans d'arribar a la llavors de cafè tenim la pell de plata o silverskin, la qual és remoguda del gra en el procés de torrat i se'l coneix com a chaff.

Si vols aprendre molt més sobre el cafè d'especialitat, el seu origen, processament i torrat, et convidem a que t'inscriguis al nostre curs SCA Barista bàsic, on a més d'una àmplia introducció al cafè t'ensenyem com fer una perfecta i consistent extracció d'espresso i latteart.



Enllaç curs recomanat:

https://nomadcoffee.es/products/sca-barista-basico

Preguntes freqüents