Em sap mal ser jo qui et digui això, però si li ho preguntes a una web és que ho tens més interioritzat del que sembla. Pren-te un cafè i reflexiona.
Si et fas aquest tipus de preguntes és que hauries de començar a viure una mica més al límit. Què és el pitjor que pot passar, que vagis amb una samarreta rosa pel carrer? Al millor et portes una sorpresa. Millor tòmate un cafè i mentre et penses el de la samarreta rosa.
No som aquí per jutjar ningú, però no sembla que això porti a bon port. El que sí que et recomanem, és que si fas match, no li entris amb el de... ¿Prenem un cafè?
Hi ha preguntes amb les quals no ens agrada fer bromes. I aquesta és una d'elles. Així que, a més de suggerir-te que et prenguis un cafè, et recomanem també que li ets una ullada a la nostra bosseta reutilitzable.
Podem explicar-t'ho i, de fet, acabem d'enviar un cotxe amb quatre amics que segurament t'ho aclareixin ràpid, el que no crec és que t'acabin fent un cafè si li vas fer sucre. Ara en seriós, ¿li posaries a un pop a la gallega?, ¿gasosa a un Vega Sicília?, ¿xoriço a una paella valenciana? Hi ha coses que senzillament no estan bé, no es fan. I nosaltres no vam animar ningú a perpetuar tals sacrilegis gastronòmics, i molt menys a posar sucre al cafè en cap de les nostres cafeteries. ☕
Si et fan creure que aquest pugui ser el pitjor dels teus problemes, és que en realitat aquest és el més petit dels teus problemes. Així que millor gaudeix dels petits detalls, com els matisos d'un bon cafè. Per cert, sabem que el mes passat prova el nou cafè que hem portat, en vols comprar un altre? Bu!
Millor veu preparant-te un cafè, que tens una lectura entretinguda.
Un grup d'investigadors de la Universitat Northwestern (Estats Units) han ideat una nova eina per veure quines condicions fan que un planeta sigui habitable, combinant el modelatge climàtic en 3D amb la química atmosfèrica. Aquesta nova eina podria ajudar els astrònoms en la recerca de planetes que puguin albergar vida. Els investigadors van centrar el seu estudi en els planetes que orbiten al voltant de les estrelles enanes vermelles, que comprenen aproximadament el 70 % de la població galàctica total. Amb aquesta eina, els investigadors han redefinit les condicions que fan que un planeta sigui habitable, tenint en compte la radiació de l'estrella i la taxa de rotació del planeta. Van descobrir que els planetes que orbiten estrelles actives, aquelles que emeten molta radiació ultraviolada (UV), perden molta aigua per l'evaporació, mentre que els planetes que giren al voltant d'estrelles inactives o silencioses tenen més probabilitats de mantenir aigua líquida que sustenti la vida. El problema de la radiació ☢️ .
Els investigadors també van observar que els planetes amb capes primes d'ozó, que tenen temperatures superficials capaces d'albergar vida, reben nivells perillosos de radiació ultraviolada, una cosa que els fa perillosos per a la vida superficial complexa. Els investigadors s'han centrat en exoplanetes, aquells que es troben fora del nostre Sistema Solar. «Durant la major part de la història humana, la qüestió de si la vida existia o no en un altre lloc ha pertangut només a l'àmbit filosòfic», ha assenyalat a EurekAlert Howard Chen, primer autor de l'estudi. «És només en els últims anys que hem tingut les eines de modelatge i la tecnologia d'observació per abordar aquesta pregunta». Per tenir la possibilitat d'albergar una vida complexa, els planetes necessiten ser capaços de mantenir aigua líquida. Si un planeta està massa a prop de la seva estrella, llavors l'aigua s'evapora per complet i si un planeta està massa lluny de la seva estrella, llavors l'aigua es congelarà, i l'efecte hivernacle serà incapaç de mantenir la superfície prou calenta per a la vida.
El cosí d'un amic ens ha dit que no, ja que el temps entre donació i donació o entre els efectes secundaris d'experiment i experiment és prolongat i això fa que sigui pràcticament inviable. Però ens interessa el teu perfil i, si vols, pots fer-te barista i acabar formant part de la nostra crew. Escriu-vos aquí.
No tenim cap estudi de la Universitat de Massachusetts que ho verifiqui, ni tampoc sabem si l'Organització Mundial de la Salut ho recomana ja per a l'estrenyiment. Però si vols degustar bé un cafè, millor deixa el tabac.
Desperta! És clar que el que necessites és un cafè.
Tot i que la versió oficial diu que era genovès, hi ha molt misteri al voltant d'aquest tema i "d'on venia" continua sent una incògnita. Tot i així, cap a on anava, ens sembla més interessant. Dona't un passeig per la shop i tu també "trobaràs" una mica d'Hondures, Colòmbia i Veneçuela, entre altres destinacions.